Als een Pro

Toestellen voor ambitieuze chef-koks

Het juiste keukengerei kiezen is een belangrijk aspect voor al wie houdt van bakken en koken. Of het nu gaat over stomen, langzaam garen of kruiden: met het juiste keukengerei wordt de keuken dé plaats om jezelf te ontplooien.

Broodmes, Santokumes en koksmes

De kruimelaar, de samuraikrijger en de werker

1. Dankzij het gekartelde lemmet snijdt dit broodmes zelfs de hardste korsten. Of je nu ultradunne sneetjes wenst voor toast, of dikke boterhammen voor een sandwich met ham: hiermee krijg je het steeds gedaan.

2. Het Santokumes komt uit Japan. De naam betekent “Drie deugden”, het is dan ook geen verrassing dat dit mes perfect is voor vis, vlees en groenten.

3. Het koksmes is precies zoals de naam zegt: het belangrijkste mes van de chef-kok. Dit mes was oorspronkelijk bedoeld om grote stukken rundsvlees te snijden, maar kan nu gebruikt worden voor zowel vlees als groenten.

Stanleymes, schilmes en wiegemes

De allrounder, de specialist en de hakker

1. Dankzij het lange en dunne lemmet snijdt het Stanleymes uitermate precies en zuiver. Het is iets kleiner dan het koksmes, waardoor het bijzonder handig is en interessant voor diverse taken.

2. Het schilmes is een allrounder die perfect is voor alle keukentaken die precisie vereisen. Perfect om groenten in een gewenste vorm te snijden, om garnalen bij te snijden en voor complexe taken waarvoor de grotere messen te log zijn.

3. Met het scherpe, licht gebogen hakmes wordt het snel fijnhakken van kruiden een fluitje van een cent. Hele bosjes koriander of peterselie hak je in enkele seconden tijd fijn, maar let op voor je vingers!

Wetstaal en keukenschaar

De stompe slijper en de dubbel-gebeende

1. Het wetstaal is het perfecte hulpmiddel om de snijkwaliteit van je messen te onderhouden. Lees de instructies zorgvuldig door vooraleer ermee te werken, zodat je de perfecte afwerking krijgt.

2. En een goede keukenschaar is belangrijk in iedere keuken. Je kiest best enkele scharen: een meer verfijnde set voor kleinere taken zoals bosjes kruiden snijden, en een steviger model waarmee je makkelijk door beenderen klieft.

Spatel, silicone borsteltje en klopper

De zachte, de voorzichtige en de eierkop

1. Met een spatel krijg je makkelijk eender welke mix of deeg uit je kommen of potten. Dit is een van de meest interessante spullen die je in de keuken kan gebruiken.

2. In een moderne keuken mag een silicone borsteltje niet ontbreken. Perfect om een bereiding te bedruipen of om je gebak of brood met geklopt eiwit, melk of water in te smeren zodat het een mooie glans krijgt.

3. En met een klopper klop je alles op. Van volledige eieren tot eiwit: dit is de beste vriend voor al wie van bakken houdt.

Keukenrobot en handmixer

De roerder en de allrounder

1. De keukenrobot is een echte multifunctionele helper voor alle soorten keukenwerk. Cakemix maken, groenten fijnhakken en nog zoveel meer: dit toestel doet meer dan alleen maar eten mixen.

2. De handmixer beschikt over twee snelheden, zodat hij eender wat gemengd krijgt. Perfect om room op te kloppen of eieren te mengen, en bovendien snel en makkelijk te reinigen.

De weegschaal en de maatbeker

De betweter en de moderator

1. Zowel voor koken als bakken: met een digitale weegschaal weegt elke kok de juiste hoeveelheden af. Om te bakken, moet alles correct afgewogen worden; anders krijg je geen goede resultaten.

2. En ook een maatbeker is nuttig om producten correct af te meten; er bestaan er zelfs in verschillende formaten. Bovendien kunnen ze ook gebruikt worden om restjes saus of zelfs ijsthee en koffie te bewaren.

Staafmixer, schilmesje en lookpers

De versnipperaar, de schiller en de redder

1. Soepen, cocktails, smoothies: de staafmixer maakt het u zo veel makkelijker in de keuken. Hiermee mengt u fruit en roomijs in een oogwenk tot een heerlijk drankje.

2. Het schilmesje is de absolute kampioen in het schillen van fruit en groenten. Niet alleen wortelen en aardappelen, maar je kan het zelfs gebruiken voor dunne schilfers Parmezaanse kaas.

3. En met de lookpers voorkom je dat je handen naar look ruiken, en kan je ook ongepelde teentjes look pletten. Perfect voor de heerlijke lookboter op je steak.

Rasp, pastamachine en keukenspaan

De ruwe bolster, de Italiaan en de aandachttrekker

1. Om aardappelen, kaas of eender welke groente te raspen, is er in iedere keuken een rasp nodig. Perfect geraspte koolsla, gebakken aardappelen, kaas op toast en nog zoveel meer

2. Met een pastamachine maak je eender welke pasta, van noedels over gevulde pasta tot de klassieke spaghetti. Het duurt wel even voor je werken met deze machine onder de knie hebt, maar eens dat zo is, doe je ze niet meer weg.

3. En de keukenspaan kan voor bijna alles worden gebruikt, zelfs als pastatang en spatel tegelijk. Het vlees onder de grill draaien, pasta uit het water halen om te kijken of ze gaar is: altijd even nuttig.

Stoofpan, vleesthermometer en keukenbrander

De gematigde, de hete en de vurige

1. Neem je tijd en geniet ervan om lasagne of eender welke andere stoofschotel te bereiden in deze stoofpan. Ook interessant als grill- en bakplaat.

2. Een vleesthermometer is onmisbaar om je vlees- en visbereidingen voorzichtig te laten garen. Het is zoveel makkelijker als je weet dat je vlees perfect gaar is, en bovendien kan deze thermometer zowel in de oven als op de kookplaat worden gebruikt.

3. En voor wie houdt van de knapperige suikerlaag bij crème brûlée of andere desserts, is een keukenbrander essentieel. Deze geheime helper van de professionele chef-kok zorgt ervoor dat je diner niet moet onderdoen voor een restaurantbezoek.

Bosch Huishoudtoestellen België

Als toonaangevend merk voor huishoudtoestellen in Europa, blijven we prima presteren in het vereenvoudigen van uw leven. Bosch staat zoals steeds voor technische perfectie, volledige betrouwbaarheid en kwaliteit zonder toegevingen. Gisteren, vandaag en in de toekomst.