Bosch wereldwijd
Anno 2020 telt BSH 40 fabrieken, verspreid over de hele wereld: Europa, de Verenigde Staten, Latijns Amerika en Azië. Vandaag zijn we niet enkel een producent van huishoudtoestellen. We zijn ook een aanbieder van digitale oplossingen, services en inspirerende content!
De kookplaat met geïntegreerde dampkap
Maak kennis met de inductiekookplaat en dampkap van Bosch, in één stijlvolle combinatie. De ventilatiemodule is 100% geïntegreerd in de kookplaat, en voert geur en vet efficiënt af bij de bron. De ideale oplossing voor een kookeiland of een open keuken.
Dit 2-in-1-toestel is een bijzonder compacte, stille én plaatsbesparende oplossing. Voor een optimaal ruimtegevoel én maximale vrijheid in de keuken!
Bosch wordt 130 jaar
Rewind naar 1886: Robert Bosch opent in Stuttgart een winkel met twee medewerkers. 120 jaar later, in 2016, mag het bedrijf 130 kaarsjes uitblazen. Bosch telt 375 000 medewerkers, die actief zijn in meer dan 150 landen wereldwijd. Een echt succesverhaal!
Home Connect: slimmer én comfortabeler wonen
Met de Home Connect-app haal je meer uit je slimme huishoudtoestellen! Zo kan je via de app nauwgezet het energieverbruik en de prestaties monitoren, om te finetunen indien nodig. Enkele handige toepassingen: de oven alvast voorverwarmen, koffie maken vanuit de luie zetel, checken of het wasprogramma al is afgelopen,…
Bakken & braden als een pro
In 2014 krijgt de oven een geweldige upgrade van Bosch, met PerfectBake en PerfectRoast. Deze gloednieuwe functies werken met slimme sensoren, die de temperatuur en het ovenprogramma heel nauwkeurig aansturen, om oververhitting of aanbranden te voorkomen. Het resultaat: heerlijk gebraad en gebak, precies zoals jij het wil!
Innovatie op grote schaal
Een opmerkelijk cijfer: in 20212 rondt Bosch de kaap van maar liefst 90.000 actieve patenten en patentaanvragen. Zo slagen we erin om ons blijvend te profileren als één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.
PerfectDry met Zeolith® technologie
Vaatwassers met PerfectDry en Zeolith® leveren een geweldig droogresultaat, ook voor plastic items. Omdat ze warmte-energie omzetten in hete lucht, gebruik makend van natuurlijke zeoliet-mineralen. Die onttrekken vocht uit de lucht en geven warmte vrij tijdens de werking. Bovendien is het proces energie-efficiënt. En omkeerbaar: telkens het mineraal opwarmt, wordt het opgeslagen water vrijgegeven. Resultaat: het zeoliet degradeert niet, en hoef je dus nooit te vervangen.
Wasmiddel doseren: een precisiewerkje
Hoeveel wasmiddel heb ik dit keer nodig? Die vraag is voorgoed verleden tijd met i-DOS, dat automatisch de precieze hoeveelheid wasmiddel doseert – tot op de millimeter nauwkeurig. Zo ga je minder water, wasmiddel en elektriciteit verbruiken.
Een handige nieuwe functie is de wasmiddelscan van Bosch. Zo werkt het: vul het i-DOS-vak met vloeibaar wasmiddel en wasverzachter. Scan vervolgens de barcode op de verpakking van het wasmiddel, via de Home Connect-app. Die gaat vervolgens op zoek naar de optimale hoeveelheid wasmiddel, per merk en per soort wasmiddel.
Met respect voor het leefmilieu
In de jaren ’90 bannen we het gebruik van schadelijke cfk’s uit onze koeltoestellen. Bosch investeert sterk in het voorkomen van milieuvervuiling, ook vandaag. Om onze impact op het milieu te beperken, springen we bewust en spaarzaam om met hulpbronnen, uitstoot en energieverbruik – gedurende de hele levenscyclus van onze producten.
Vers blijft langer vers
In 1989 introduceert Bosch een nieuwe koeltechnologie die verse ingrediënten langer bewaart: de 0°-koeltechnologie, met hyperFresh-vershoudlades onderaan de koelkast. Dat past in ons streven naar minder voedselverspilling.
Koken met een combi-oven
Tijdens de jaren ’80 brengen we de eerste multifunctionele oven en een dito fornuis op de markt, inclusief een microgolffunctie én zelfreinigende technologie. Zo halen onze klanten meer culinair comfort in huis, en kunnen ze plaats besparen in de keuken.
Ontdooien en opwarmen in een handomdraai
In de seventies komt koken in een echte stroomversnelling. Opwarmen of ontdooien – met de magnetron tover je in een handvol seconden of minuten een maaltijd op tafel!
Wasmachine en droogkast in één
Bosch maakt de allereerste was-droogcombinatie met een nonstop-programma: Wash&Dry, dat meteen na het wassen overschakelt op het drogen. Geen tijd te verliezen!
Klein maar krachtig
In de jaren ’70 vindt een groeiend aantal klanten de weg naar onze kleine huishoudtoestellen. Die maken het leven thuis een stuk comfortabeler. Denk bijvoorbeeld aan een stofzuiger, keukenrobot, eierkoker, koffiezetapparaat…
Een fonkelende vaat
Afwassen en afdrogen is altijd een dagelijkse, tijdrovende klus geweest. Dat verandert voorgoed met de vaatwasser van Bosch, die heel wat kostbare tijd bespaart – net als water en energie. Het resultaat: een fonkelende, perfect droge vaat!
Kledij wassen wordt kinderspel
De eerste wasmachines van Bosch verlaten in 1958 de fabriek. De was doen wordt voortaan kinderspel.
De eerste keukenrobot
Bosch brengt een eerste keukenrobot op de markt: de ‘Neuzeit I’ kan roeren, kneden, hakken, snijden, pureren, malen en raspen. Het multifunctionele toestel wordt al snel een onmisbare metgezel in de keuken.
De koelkast-klassieker in wording
Bosch lanceert een koel-vriescombinatie, die opvalt met de praktische indeling en de ruime diepvriezer. Maar ook het tijdloze ontwerp draagt bij aan de enorme populariteit van deze koelkast. Een vooruitstrevend design dat ook vandaag nog altijd naadloos past in een retro-interieur!
Onze eerste elektrische koelkast
In 1933 presenteert Bosch in Duitsland haar eerste huishoudtoestel: een kleine elektrische koelkast met een capaciteit van 60 liter. Let op de opvallende, ronde vorm!
De (toe)komst van huishoudtoestellen
Rond 1929 telt de Bosch-groep al meer dan 10.000 werknemers, verspreid over de hele wereld. Die zijn vooral actief in industriële technologie en de productie van voertuigen. De economische crisis aan het einde van de jaren 1920 noopt Bosch om de activiteiten te diversifiëren. Het betekent de start voor het ontwikkelen van huishoudtoestellen voor particulieren – op dat moment een veelbelovende nieuwe markt!
De filosofie van Robert Bosch
Alles begint in een atelier voor precisie-instrumenten en elektrotechniek in Stuttgart, waar Robert Bosch de basis legt van zijn eerste successen. Van bij het begin is de doelstelling duidelijk: de allerbeste producten maken. Met als basisfilosofie: oprecht vakmanschap is belangrijker dan snelle winst. Daarom onderscheiden Bosch-producten zich al meer dan 130 jaar – met hun technische perfectie, betrouwbaarheid en kwaliteit. En dat blijven we doen in de toekomst.