Er bestaan vele soorten rijst: witte, bruine, zwarte en wilde variëteiten. Rijst is gezond, lang houdbaar en bederft niet. Daarom kan er vaak nog perfect als restje mee gekookt worden!
Een betere aanpak.
Je hebt gisteren gekookt en er blijven wat restjes over? Het grootste deel kan je gewoon invriezen en opnieuw gebruiken voor een volgende maaltijd. Er valt echter zoveel meer te halen uit restjes zoals rijst, noedels of aardappelen, zelfs als ze al een paar dagen oud zijn. Maaltijden zullen zelfs beter smaken als je minder verse, maar volrijpe groenten en fruit gebruikt. En maak je geen zorgen: voor de meeste van onze eenvoudig te bereiden recepten heb je geen andere ingrediënten nodig dan wat er misschien al in je koelkast ligt.
Rijst blijft lang vers!
Veelzijdige pasta!
Deegwaren zijn geweldig: pasta bestaat in verschillende vormen, maten en smaken, en is met zoveel ingrediënten compatibel. Deegwaren zijn veelzijdig en neutraal, en zullen u bekoren met een hele reeks combinaties. Ontdek hier welk eenvoudig recept je kan bereiden met dit duurzame ingrediënt.
Hartige aardappelen!
Er gaat niets boven een aardappel: die heerlijke knol die onder de grond groeit en zo lang vers blijft. Zelfs als ze rimpelig zijn, zijn de meeste voedingsstoffen nog intact. Ontdek hier hoe je ze kunt combineren en restjes optimaal kunt gebruiken.
|
|
Meer tips & tricks om minder voedsel te verspillen | VitaFresh van Bosch |
Wil je meer tips en tricks om voedselverspilling tegen te gaan? Super! Klik hier om er meer over te weten te komen, maar natuurlijk pas nadat je minstens één van onze eenvoudige recepten met restjes bereid hebt! | Voedselverspilling vermijden begint met een juiste opslag. Ontdek hoe de VitaFresh-technologie van Bosch u kan helpen om uw etenswaren correct op te slaan. |
Ontdek meer | Ontdek meer over VitaFresh |