
Overzicht
- Moeilijkheidsgraad: hoog
- 1-2 porties
- Bereidingtijd: 10 min
- Kooktijd: 25 min
Ingrediënten
Pannenkoekenbeslag | Appelvulling | Streuseltopping | Serveer met |
|
|
|
|
Stap 1
Voor de pannenkoeken
- Doe de bloem en het zout in de Bosch MCM 4 foodprocessor en voeg de eieren, boter en de helft van de melk toe.
- Mix tot een glad en romig mengsel en schraap de zijkanten van de kom om eventuele bloemrestjes mee te mixen.
- Zo krijg je een mooi glad beslag.
- Voeg de overige melk toe terwijl het toestel nog draait.
- Bak de pannenkoeken in een licht beboterde koekenpan en roer regelmatig door het beslag.
Stap 2
Voor de appelvulling
- Schil en ontpit de appels (je mag de schil ook laten om de vitamines te behouden).
- Snijd ze in blokjes. Je kunt ze ook grof versnijden in de foodprocessor.
- Smelt de boter in een grote pan tot ze begint te sissen.
- Bak de appelblokjes goudbruin gedurende 5 à 7 minuten, tot ze zacht zijn.
- Blus met rum of likeur, roer en laat koken tot de volledige vloeistof is verdampt. Zet opzij en laat afkoelen.
Stap 3
Voor de streusel
- Zeef de bloem en kaneel in de kom van de foodprocessor.
- Voeg de ingevroren boter toe en gebruik het raspinzetstuk (grof) om de streusel te maken. De streusel moet dezelfde textuur hebben als paneermeel.
- Voeg de suiker en de verkruimelde koekjes toe.
Stap 4
Combineren
- Verwarm de oven voor tot 170 °C.
- Schep de appelvulling in een beboterde ovenschaal en bestrooi met streusel.
- Laat bakken in de oven tot de topping goudbruin en knapperig is.
- Doe de helft van de appeltjes in de pannenkoek en de andere helft op de pannenkoek.
- Serveer met een bolletje roomijs en verse rode bessen.