Overzicht

  • Moeilijkheidsgraad: hoog
  • 1-2 porties
  • Bereidingtijd: 10 min
  • Kooktijd: 25 min

Ingrediënten

Pannenkoekenbeslag Appelvulling Streuseltopping Serveer met
  • 60 g bloem
  • Een flinke snuf zout
  • 3 eetlepels fijne suiker
  • ½ eetlepel gesmolten boter
  • 150 ml melk
  • Boter of zonnebloemolie om de pan in te vetten
  • 5 dikke of 8 kleine appels
  • 50 g boter
  • 4 eetlepels Malibu (kokosrum of fruitlikeur naar keuze)
  • 100 g Sultana rozijnen
  • 75 g bloem
  • ½ eetlepel kaneelpoeder
  • 40 g boter uit de diepvries
  • 40 g ruwe rietsuiker
  • 2 g lichte koekjes, verkruimeld
  • Roomijs naar keuze, bij voorkeur vanille
  • Verse rode bessen

Stap 1

Voor de pannenkoeken

  • Doe de bloem en het zout in de Bosch MCM 4 foodprocessor en voeg de eieren, boter en de helft van de melk toe.
  • Mix tot een glad en romig mengsel en schraap de zijkanten van de kom om eventuele bloemrestjes mee te mixen.
  • Zo krijg je een mooi glad beslag.
  • Voeg de overige melk toe terwijl het toestel nog draait.
  • Bak de pannenkoeken in een licht beboterde koekenpan en roer regelmatig door het beslag.

Stap 2

Voor de appelvulling

  • Schil en ontpit de appels (je mag de schil ook laten om de vitamines te behouden).
  • Snijd ze in blokjes. Je kunt ze ook grof versnijden in de foodprocessor.
  • Smelt de boter in een grote pan tot ze begint te sissen.
  • Bak de appelblokjes goudbruin gedurende 5 à 7 minuten, tot ze zacht zijn.
  • Blus met rum of likeur, roer en laat koken tot de volledige vloeistof is verdampt. Zet opzij en laat afkoelen.

Stap 3

Voor de streusel

  • Zeef de bloem en kaneel in de kom van de foodprocessor.
  • Voeg de ingevroren boter toe en gebruik het raspinzetstuk (grof) om de streusel te maken. De streusel moet dezelfde textuur hebben als paneermeel.
  • Voeg de suiker en de verkruimelde koekjes toe.

Stap 4

Combineren

  • Verwarm de oven voor tot 170 °C.
  • Schep de appelvulling in een beboterde ovenschaal en bestrooi met streusel.
  • Laat bakken in de oven tot de topping goudbruin en knapperig is.
  • Doe de helft van de appeltjes in de pannenkoek en de andere helft op de pannenkoek.
  • Serveer met een bolletje roomijs en verse rode bessen.