Brood ontmoet koffie: knapperig polentabrood met espressoboter

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is ongelooflijk lekker. Verwen je gasten, familie of gewoon jezelf met heerlijk polentabrood en espressoboter. Niet alleen de espressoboter maakt dit brood zo speciaal. Voor een heerlijk knapperige korst bak je het brood met extra stoom. Maar in welke mate en op welk moment? Met een Serie 8 oven van Bosch is het kinderspel: de Added Steam-functie voegt op het juiste moment de perfecte hoeveelheid stoom toe, voor een knapperig resultaat.

Ontdek de Bosch ovens

Ingrediënten voor polentabrood, bereid met een Serie 6 of 8 oven van Bosch.

Ingrediënten | voor 1 brood, ca. 20 sneetjes

Bakplaat
Mix:
310 g tarwebloem, type 550
70 g roggebloem, type 1150
70 g polenta
2,5 tl gedroogd zuurdesemextract, ca. 10 g 1 tl gedroogde gist
1 tl suiker
Ca. 270 ml water
1 el olijfolie
2 tl citroensap
Ca. 1,5 tl zout

Espressoboter:
100 g boter, zacht
3 el koude, sterke espresso
Enkele druppels Worcester saus
Enkele druppels Tabasco
1 snuifje gemalen kardemom
1 snuifje nootmuskaat, vers gemalen
1 snuifje kaneel
Versgemalen peper, kruidenzout

Extra:
Vetvrij papier

Bereiding

1.
Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed tot een glad, zacht deeg. Vorm een rechthoek van 20x30 cm, plaats in een met olie ingevet bakblik en bedek met vershoudfolie. Laat het deeg 12 uur in de koelkast rusten. Laat het vervolgens op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is.

2 .
Rol het deeg drie keer rond zijn lengteas uit op een bebloemd werkblad. Plaats op een met vetvrij papier bekleede bakplaat en bak zoals aangegeven. Laat het brood daarna afkoelen.

3.
Voor de espressoboter, klop de boter luchtig. Voeg alle andere ingrediënten toe en breng op smaak met peper en kruidenzout.

Oveninstellingen

4D warme lucht
220 °C
Added Steam, stand 3
Baktijd: 20 à 25 minuten

Recept van polentabrood, perfect bereid met een Serie 6 of 8 oven van Bosch en de functie "Deeg rijzen".

Tip

Je kunt het deeg ook in de oven laten rijzen. Stel hiervoor de verwarmingswijze "Deeg rijzen" in en de temperatuur op 40 °C.

Bij een lichte kronkeling zal de korst bij het bakken mooi openbreken.

Bosch Serie 6 en 8 ovens voor perfecte resultaten.

Optimale resultaten voor elk recept.

Intelligente ovenfuncties leiden tot betere resultaten voor elk recept. Ontdek de ruime keuze aan functies van onze inbouwovens voor perfecte resultaten.

Ontdek de Bosch ovens

Onze service

Vragen? Neem contact op met één van onze medewerkers, elke werkdag van 08u30 tot 17u00.

+32 2 475 70 01

Onze waarden

Bij Bosch kies je voor Duitse precisie, kwaliteit & vakmanschap.

Bosch-verkooppunt

Op zoek naar advies van een expert? Zoek én vind een Bosch verkooppunt in jouw stad of gemeente!

MyBosch

Registreer gratis en ontvang 10% korting op originele onderhoudsproducten, accessoires en onderdelen.