
Ingrediënten
- 600 g diamanthaas
- 1 teentje look
- 150 g yoghurt
- Sap van 1 limoen
- 100 g jasmijnrijst
- 50 ml sesamolie
- 4 stengels paksoi
- 200 g wilde broccoli
- 5 g koriander
- Peper en zout

Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Vleesmolen (toebehoren)
- Kom
- 2 kookpotten
- Kookpan
- Kooklepel
Stap 1
Snijd de schouderhaas in grote stukken en duw door de vleesmolen. Breng het gehakt op smaak met zout en meng. Rol er kleine balletjes mee.
Stap 2
Snijd de look fijn en doe in een kom met yoghurt en limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng.
Stap 3
Breng een grote pot aan de kook met 200 ml water, rijst en een snufje zout. Laat ca. 5 minuten sudderen, haal de pot van het vuur en laat de rijst nog 10 minuten weken.
Stap 4
Doe een scheut sesamolie in een pan en bak de balletjes goudbruin.
Stap 5
Halveer de paksoi. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en voeg de paksoi en broccoli toe. Blancheer de groenten ca. 3 minuten en giet ze af. Serveer met de gekookte rijst, enkele gehaktballetjes en yoghurt. Gebruik de koriander als garnituur.

Smakelijk !

Gebruikt toestel
Keukenrobot MUM 5
Flexibel toestel voor het bereiden van talrijke gerechten. Nog merkwaardiger dankzij de geïntegreerde weegschaal.