Ingrediënten

  • 600 g diamanthaas
  • 1 teentje look
  • 150 g yoghurt
  • Sap van 1 limoen
  • 100 g jasmijnrijst
  • 50 ml sesamolie
  • 4 stengels paksoi
  • 200 g wilde broccoli
  • 5 g koriander
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Vleesmolen (toebehoren)
  • Kom
  • 2 kookpotten
  • Kookpan
  • Kooklepel

Stap 1

Snijd de schouderhaas in grote stukken en duw door de vleesmolen. Breng het gehakt op smaak met zout en meng. Rol er kleine balletjes mee.

Stap 2

Snijd de look fijn en doe in een kom met yoghurt en limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng.

Stap 3

Breng een grote pot aan de kook met 200 ml water, rijst en een snufje zout. Laat ca. 5 minuten sudderen, haal de pot van het vuur en laat de rijst nog 10 minuten weken.

Stap 4

Doe een scheut sesamolie in een pan en bak de balletjes goudbruin.

Stap 5

Halveer de paksoi. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en voeg de paksoi en broccoli toe. Blancheer de groenten ca. 3 minuten en giet ze af. Serveer met de gekookte rijst, enkele gehaktballetjes en yoghurt. Gebruik de koriander als garnituur.

Smakelijk !

Gebruikt toestel

Keukenrobot MUM 5

Flexibel toestel voor het bereiden van talrijke gerechten. Nog merkwaardiger dankzij de geïntegreerde weegschaal.

Naar de keukenrobot