Ingrediënten voor 2 personen:


• 100 g quinoa
• 300 g zoete aardappel
• 80 g feta
• 20 g zonnebloempitten
• 1 avocado
• 1 hart van een Romeinse sla
• ½ rode ui
• 50 ml olijfolie
• 20 ml witte wijnazijn
• 1 tl honing
• Peper en zout
• Plantaardige olie (voor het bakken)

Benodigdheden


• Oven
• 2 snijplanken
• 2 messen
• bakplaat
• kookpot
• pan
• kleine kom
• 2 glazen potten

Stap 1

  • 300 g zoete aardappel, zout, plantaardige olie (voor het bakken)
  • Oven, snijplank, mes, bakplaat

Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de zoete aardappel en snijd in hapklare stukken. Leg alles op een bakplaat, besprenkel met plantaardige olie en breng op smaak met wat zout. Bak ca. 30 minuten tot ze zacht zijn.

Stap 2

  • 100 g quinoa, 20 g zonnebloempitten
  • Kookpot, pan

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de zonnebloempitten goudbruin in een pan zonder vetstof.

Stap 3

  • 1 avocado, 1 hart van een Romeinse sla, ½ rode ui, 50 ml olijfolie, 20 ml witte wijnazijn, 1 tl honing, peper en zout
  • Snijplank, mes, kleine kom

Hak de avocado en het slahart in stukken en versnipper de rode ui. Doe voor de dressing olijfolie, witte wijnazijn en honing in een kleine kom. Meng en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

  • 80 g feta
  • 2 glazen potten

Verdeel de dressing gelijkmatig over de glazen potten. Vorm laagjes met zoete aardappel, quinoa, rode ui, avocado en Romeinse sla. Verbrokkel de feta erbovenop en werk af met de geroosterde zonnebloempitten. Smakelijk!

Kan 1 à 2 dagen in de koelkast worden bewaard.