Ingrediënten voor 4 personen

400 g zwarte spaghetti
2 el rozijnen
60 g cashewnoten
500 g scampi’s
2 el olijfolie
3 teentjes verse look
1 chilipeper
1 venkelknol met blaadjes
4 cl Martini Bianco
1 tl saffraandraadjes
Peper en zout

Bereiding
Bereidingstijd: 20 min
Kooktijd: 20 min

Breng een grote pot met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Week de rozijnen in warm water om ze wat zachter te maken. Rooster de cashewnoten in een antikleefpan en hak ze grof. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scampi's. Haal ze uit de pan en zet ze opzij. Pel de knoflook, snijd in dunne plakjes en bak samen met de chilipeper in een hete pan. Was de venkel, snijd in blokjes, hak het venkelzaad fijn en doe alles bij de knoflook in de pan. Blus met Martini Bianco en voeg ook de uitgelekte rozijnen en saffraandraadjes toe.

Laat het geheel een beetje inkoken, voeg de scampi's toe en meng met de pasta. Bevochtig indien nodig met een beetje kookwater.

Kruid met peper en zout en werk af met de gehakte venkelblaadjes en cashewnoten.