Ingrediënten voor 4 personen (dessert)

4 zure appels
200 g diepgevroren kersen
3 el suiker
1 tl kaneel
1 el citroensap
16 cannelloni’s
1 el boter om de ovenschaal in te vetten
500 ml room
1 vanillestokje
1 ei + 2 eidooiers
2 el suiker
2 el zure room
50 g amandelschilfers
30 g pistachenoten
Poedersuiker

Bereiding
Bereidingstijd: 25 min
Kooktijd: 30 min

Verwarm de oven voor op 180° C met 4D warme lucht. Was de appels, snijd ze fijn en hak de kersen grof. Meng het fruit met de suiker, kaneel en citroensap. Vul de cannelloni’s met het appel- en kersenmengsel. Leg de pasta naast elkaar in een beboterde ovenschaal. Mix de room met de uitgeschraapte vanillezaadjes, de eieren en de suiker en giet dit over de cannelloni. Mix de zure room glad, bestrijk er de cannelloni mee en laat gedurende 30 minuten bakken in de oven. Rooster de amandelschilfers en pistachenoten in een antikleefpan. Strooi ze samen met wat poedersuiker over de warme cannelloni en serveer.