Ingrediënten

  • 25 lasagnevellen
  • 500 g geraspte mozzarella

Bechamelsaus (zie stap voor de bereiding)

  • 40 g zachte boter
  • 20 g bloem
  • 400 ml volle melk
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Voor de Bolognesaus

  • 1 kg vers rundsgehakt
  • 250 g gesnipperde ui
  • 50 g fijngehakte look
  • 100 g selder in blokjes gesneden
  • 300 g wortelen in blokjes gesneden
  • 5 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 100 g ongezouten boter
  • 300 ml rode wijn
  • 150 ml olie
  • 800 ml gepelde tomaten in blik – gemixt
  • peper, zout en suiker naar smaak
  • fijngehakte peterselie als garnituur

Stap 1

  • Dompel de lasagnevellen 4 minuten onder in kokend water.
  • Bestrijk ze nadien met een beetje olie.

Stap 2

  • Bak de selder, wortelen en uien in een warme pot met olie en boter.
  • Zodra de groenten zacht zijn, voeg je de knoflook en het rundsgehakt toe.
  • Bak het vlees tot het volledig losgekomen en opgedroogd is.
  • Voeg nu de rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Doe er een kruidentuiltje bij van rozemarijn, tijm en enkele laurierblaadjes.
  • Voeg de gemixte tomaten toe en breng op smaak met wat peper, zout en suiker.
  • Laat de saus koken tot het vlees de tomaten en de wijn heeft geabsorbeerd en de saus mooi gebonden is.

Stap 3

  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem progressief toe. Wanneer je een biscuitgeur ruikt, voeg je de melk toe en roer je geduldig tot je een gladde bechamelsaus bekomt.
  • Breng op smaak met peper en zout. Houd de saus goed warm voor de volgende stap.

Stap 4

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Vet een ovenschotel in met een beetje olie of boter.
  • Bedek de schotel met een eerste laag lasagnevellen en voeg 1/3 bolognesesaus, 1/4 bechamelsaus en mozzarella toe. Vorm zo laagjes tot de schotel gevuld is.
  • Bestrijk de bovenste laag met bechamelsaus en mozzarella.
  • Laat de lasagne ca. 45 minuten bakken in de oven.
  • Garneer met gehakte peterselie en serveer.