Boordevol smaak: Maïsgevoerde kip met kruidenboter
Onze maïsgevoerde kip nodigt uit door innerlijke en uiterlijke schoonheid, en nog meer door smaak. Bovendien is de bereiding supereenvoudig. Met de Assist-functie selecteer je het gerecht dat je wilt bereiden en laat je gewoon alles over aan de oven - instellingen zoals temperatuur, bereidingswijze en duur worden automatisch ingesteld. Genieten maar!
Ingrediënten | Voor 4 personen
Universele braadslede
Kruidenboter
60 g boter, zacht
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels diepgevroren Italiaanse kruiden zonder uien
Zout
Peper, versgemalen
Zoete paprikapoeder
Vlees:
1 maïsgevoerde kip (1,6 kg)
Zout
Peper, versgemalen
Bereiding
1.
Klop de boter op tot een romig mengsel. Voeg de olijfolie en kruiden toe en meng. Breng op smaak met zout, peper en paprika.
2 .
Spoel de kip kort af onder koud water en dep droog met een keukenhanddoek. Kruid de binnen- en buitenkant met peper en zout. Maak het vel voorzichtig los van het vlees op de borst. Voeg de kruidenboter toe tussen het vel en de borst.
3.
Plaats de kip in de universele braadslede met de borst naar beneden en bak zoals aangegeven.
4.
Na ca. 30 minuten, draai de kip om en laat verder garen.
Oveninstellingen
Selecteer "Menu", ga verder met de "Assist" functie, kies "Kip", dan gerecht "Kip, ongevuld", voeg het gewicht toe en druk op "Start".
Tip
Op z'n Italiaans: serveer risotto bij de kip. De risotto moet romig, maar beetgaar zijn. Voeg wat parmezaanschilfers toe voor een extra Italiaanse toets. Smakelijk!
Optimale resultaten voor elk recept.
Intelligente ovenfuncties leiden tot betere resultaten voor elk recept. Ontdek de ruime keuze aan functies van onze inbouwovens voor perfecte resultaten.