Ingrediënten

• 600 g rundsgehak (borst of bil)
• 500 g paneermeel
• 1 el Worcestershire saus
• 2 opgeklopte eidooiers
• 1 gesnipperde ui
• 1 gesnipperd teentje look
• 5 g paprika
• 10 g zout
• 5 g gemalen peper
• 80 ml olie
• 2 ½ el boter
Afwerking
• 4 burgerbroodjes
• 4 spiegeleieren
• 8 plakjes tomaat
• 8 slabladeren
• 8 stukjes rode kool
• 4 el mayonaise
• Fijngesneden bieslook
• Snuifje gemalen zwarte peper

Stap 1

Versnipper de ui en de look in een hakmolen.

Stap 2

Stoof de ui in de hete olie en voeg daarna ook de look toe. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Stap 3

Meng het rundsgehakt met de gestoofde uien, de look en alle andere ingrediënten in een kom (buiten de olie en de boter).

Stap 4

Bak in een warme pan een kleine hoeveelheid vlees aan met een klontje boter om de smaak te bepalen.

Stap 5

Verdeel het vlees in porties van ca. 180 g.

Stap 6

Smelt 2 eetlepels boter in een verwarmde pan en bak de burgers bruin aan beide zijden. Laat ze nadien op 180 °C verder garen in de oven.

Stap 7

Werk af naar smaak. In dit filmpje gebruikten we mayonaise, sla, rode kool, tomaat, spiegeleieren, bieslook en zwarte peper.