Ingrediënten
• 600 g rundsgehak (borst of bil) • 500 g paneermeel • 1 el Worcestershire saus • 2 opgeklopte eidooiers • 1 gesnipperde ui • 1 gesnipperd teentje look • 5 g paprika • 10 g zout • 5 g gemalen peper • 80 ml olie • 2 ½ el boter |
Afwerking • 4 burgerbroodjes • 4 spiegeleieren • 8 plakjes tomaat • 8 slabladeren • 8 stukjes rode kool • 4 el mayonaise • Fijngesneden bieslook • Snuifje gemalen zwarte peper |
Stap 1
Versnipper de ui en de look in een hakmolen.
Stap 2
Stoof de ui in de hete olie en voeg daarna ook de look toe. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Stap 3
Meng het rundsgehakt met de gestoofde uien, de look en alle andere ingrediënten in een kom (buiten de olie en de boter).
Stap 4
Bak in een warme pan een kleine hoeveelheid vlees aan met een klontje boter om de smaak te bepalen.
Stap 5
Verdeel het vlees in porties van ca. 180 g.
Stap 6
Smelt 2 eetlepels boter in een verwarmde pan en bak de burgers bruin aan beide zijden. Laat ze nadien op 180 °C verder garen in de oven.
Stap 7
Werk af naar smaak. In dit filmpje gebruikten we mayonaise, sla, rode kool, tomaat, spiegeleieren, bieslook en zwarte peper.