Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen zonder klokhuis
  • 2 el plantaardige olie
  • 400 g gekookte macaroni
  • 50 g boter
  • 10 g fijngesneden witte uien
  • 2 takjes verse tijm
  • 400 ml slagroom
  • 200 g in stukjes gesneden Emmenthaler
  • 40 g Parmezaan
  • Gemalen witte peper
  • Zout
  • Peterselie
  • Olijfolie van de eerste persing

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 °C met 4D warme lucht.

Stap 2

Doe de plantaardige olie in een warme pan en bak de uien tot ze zacht worden.

Stap 3

Voeg tijm en boter toe – laat de boter smelten.

Stap 4

Voeg de Emmenthaler en de slagroom toe. Meng alle ingrediënten tot ze gesmolten zijn.

Stap 5

Roer het mengsel langzaam en gelijkmatig door tot je een gladde, dikke en smeuïge textuur krijgt.

Stap 6

Haal de saus van het vuur en voeg de pasta toe. Kruid af naar smaak met peper en zout.

Stap 7

Giet de pasta en de saus in de uitgeholde pompoen, bestrooi met Parmezaan en bak 30 minuten in de oven tot de pasta goudbruin is en borrelt.

Stap 8

Garneer met vers gemalen zwarte peper, peterselie en enkele druppels olijfolie.