Ingrediënten voor 4 personen
2 wortels
1 ui
4 teentjes look
1 takje rozemarijn
½ bosje tijm
1 kg tomaten
4 el olijfolie
850 g kalfsschenkel
Peper en zout
200 ml rode wijn
200 ml kalfsbouillon
2 el koude boter
Gremolata
1 bio sinaasappel
2 teentjes verse look
1 bosje peterselie
3 el olijfolie
2 el broodkruimels
Bereiding
Bereidingstijd: 30 min
Kooktijd: 90 min
Schil de wortelen, uien en knoflook en snijd ze fijn. Rits de tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn samen met de rozemarijn. Was de tomaten, verwijder de stengels en snijd ze in stukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan, kruid de kalfsschenkels met peper en zout en bak ze op een hoog vuur. Haal het vlees uit de pan, voeg de wortels, uien en knoflook toe en laat 3 à 4 minuten aankleuren. Voeg eventueel wat olijfolie toe. Bedek de groenten met de kalfsschenkels, blus met de helft van de rode wijn en laat volledig inkoken. Herhaal dit proces met rest van de rode wijn. Voeg de tomatenblokjes en de kalfsbouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat de kalfsschenkels op een zacht vuurtje sudderen gedurende 80 minuten.
Voor de gremolata:
Rasp de sinaasappelschil, pluk de peterselieblaadjes en hak fijn samen met de knoflook. Verhit de olie in een kleine steelpan, bak de broodkruimels, meng met de overige ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
Haal de kalfsschenkels uit de saus, ontdoe ze van het bot, scheur ze in hapklare stukken en leg ze terug in de saus. Het beenmerg kan naar smaak aan de saus worden toegevoegd. Voeg vervolgens boter toe, breng op smaak en houd de saus warm
Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken en spoel in geen geval onder koud water. Meng de pasta door de saus.
Serveer met de verse gremolata en gebakken broodkruimels.